Marwiland Bruni Back to Basic – “Lyndi” – 16-03-2016

Lyndi is geboren op 16 maart 2016 in het Brabantse Heesch bij Marijke en Wil van de Ven.
Marwiland Bruni Back to Basic, deze naam omdat de fokkers met hun collie-lijn terug naar de basis wilden. Terug naar de oorspronkelijke collie, zoals hij was op plaatjes… De Amerikaanse collies lijken daar dan wel het meeste op.
Uit een nest van 8 pups sprong onze bruine Brigitte Bardot er meteen uit. De kleinste uit het nest bleek ook de meest pittige,  maar bovenal is ze beeldschoon; de betekenis van haar naam doet haar zeker eer aan.

Met 8 weken verhuisde ze naar onze d’ Olde Stee in Witharen. Dapper was ze tijdens haar eerste lange auto rit, gesteund door de twee zwarte Collies. Kwijlen was het enige wat ze deed en uiteindelijk viel ze gewoon in slaap. Ze heeft nooit gespuugd in de auto, voor ons iets nieuws, haar eerste ervaring was dus goed.

Lyndi was vanaf dag één idolaat van grote zwarte Glenn. Waar hij was… was zij. Zelfs zijn mand moest hij delen. Tot op de dag van vandaag ploft madam graag tegen hem aan.  Samen in het bos rennen en spelen, ze geniet volop. Ze is ons “Crodino” hondje; haar gebit klapt al sneppend in de vacht van haar vriend.

Ze is een grote veelvraat. Geen voerbak is voor haar veilig en wordt tot de bodem uitgelikt. Continue moeten we alert zijn. Kippenvoer, schapenbrok, kattenbrok nee zelfs de aardappelschillen worden gejat. Misschien is zij wel één van de weinige vrouwen die niet op haar lijn wil letten!

Ook met Lyndi gaan we naar de schaapskooi in Uffelte. Mijn wens om straks te hoeden op de hei met deze twee groeit.
Met Glenn en Lyndi willen we onze kennel Erve d’ Olde Stee starten en hopen dat hun nakomelingen dezelfde passie en drijflust krijgen.

Marwiland Bruni Back to Basic - “Lyndi” - 16-03-2016

HD ; CEA/PRA/Kat  vrij; CEA +/- ; DM +/+ ; PRA +/+ ; MDR 1 +/+

Bert en Judith Steginga
De Leiding 18
7738 PH Witharen